De week is begonnen met een uitstap naar het natuurreservaat, De Groene Long.
Gelukkig was het juist droog genoeg en voor de enkele plasjes die we zijn tegen gekomen hadden de meeste vriendjes laarzen aan. Enkele vriendjes hadden een zakje mee en deze zakjes mochten ze vol proppen met bladeren, takken, noten, bolsters (die prikken)… De vriendjes verzamelen wel heel graag. Daarna speelden (eigenlijk meer rollen) de vriendjes op de Teletubie berg. De vriendjes hadden de beste tijd van hun leven.

De verzamelde materialen gebruikten we in de klas om wiskunde mee aan te leren. Hoeveel noten liggen er, takken van groot naar klein sorteren, wat weegt het meest een noot of een blad van een boom, hoe komt het dat een blad traag naar beneden valt en een noot snel,…

We hebben bomen besproken. De wortels nemen het water op onder de grond en het water gaat tot in de nerven van de bladeren.
Hoe meer ringen een boom hoe dikker de boom is, maar ook hoe ouder de boom is.
De vriendjes hebben hun eigen boom mogen tekenen  er waren creatieve bomen. Ze mochten zelf een blad van een boom kiezen en proberen na te tekenen.

Meester Jos