De speelgoedpaarden galopperen en de zwaarden kletteren terwijl de prachtige jurken gedragen worden. We zijn gestart met het thema ‘Prinsessen en Ridders’.

We hebben eerst de woonplaats van de ridders en prinsessen bekeken: een kasteel en zijn omgeving. We hebben ontdekt dat kastelen gebouwd werden om de mensen in de omgeving te beschermen. De eerste kastelen waren van hout, maar later werden ze uit steen opgetrokken. De kinderen hebben al verschillende soorten kastelen gebouwd in de klas.

Ridders droegen kleding die wel tot 25 kilo kon wegen. Dankzij hun harnas waren ze goed beschermd tegen vijanden. Hoe word je nu een ridder? Je moet sterk, nederig, eerzaam, trouw en eerlijk zijn. In mijn klasje zijn er veel kleuters die deze eigenschappen bezitten.
De vriendjes hadden ook de keuze voor het maken van een ridderhelm of het versieren van een prinsessenhoed.

Op donderdag was het buitenspeeldag samen met de vriendjes van het derde kleuter hebben we allerlei bewegingspelletjes gespeeld.

De sfeer zat heel goed deze week!

Meester Jos