Na een leuk bezoek aan de fotograaf bij fort07 hebben we veel inspiratie gekregen om zelf een fotograafhoek te maken in onze klas. De vriendjes kunnen er zelfstandig foto’s maken, maar zoals bij een echte fotograaf moet er wel eerst betaald worden. Iedere kleuter krijgt zes ‘geldstukken’ en de kleuters betalen per foto. Poseren maar!

De kleuters mochten ook experimenteren met foto’s van zichzelf. Deze konden ze bewerken op de Chromebook, maar ze mochten ook foto’s versieren met Legoblokjes en andere materialen. De versierde foto nam ik dan een extra foto van, dit zorgde voor leuke beelden. Aan het einde van het thema mochten ze hun foto’s inschilderen.

Daarnaast mochten de vriendjes experimenteren met een fototoestel en lichtjes. Het fototoestel had een vertraagde sluitertijd, waardoor we leuke lichteffecten konden creëren. Er was echter een probleem… Er was te veel licht in de klas. Samen onderzochten we hoe we de klas donkerder konden maken en waar de donkerste plek in de klas was. Eenmaal de donkerste plek gevonden, met een vreugdedansje, lukte het heel goed om mooie lichteffecten te maken met de fotocamera.

Meester Jos