Deze week hebben we eens allemaal naar onszelf gekeken. We hebben eens goed in de spiegel gekeken, dit allemaal in het thema:’ spiegels’.

Kijken naar zichzelf vinden de vriendjes leuk! Ze kijken eens boos, verdrietig, bang en blij. Maar het leukste is gekke gezichten trekken en daar zijn de vriendjes toch het best in!

Natuurlijk kunnen we veel meer met spiegels doen dan gewoon gekke gezichten trekken. In de spiegel kunnen we veel zien van wat er achter ons gebeurd. In de kring had er iemand een knuffel vast en een vriendje zocht met de spiegel wie de knuffel vast had. Een leuke zoektocht!
 We kunnen ook achteruit wandelen met spiegels, dit is wel wat moeilijker, maar ook spannend.

De vriendjes spiegelden ook dieren in boeken. Zo maakten ze de gekste dieren. Zoals vissen met 4 ogen of leeuwen met twee staarten.

Als knutselactiviteit kregen de vriendjes spiegels en tekenden ze hun eigen gezicht op een blad. Ik denk wel dat de vriendjes de hele tijd gekke gezichten trokken in de spiegel want er zijn gekke gezichten getekend.

De vriendjes kregen een opdracht met een fototoestel: Per twee nemen ze elk om de beurt een foto in een spiegel. De kleuters gingen op zoek naar verschillende plekken met spiegels. Zo kwamen ze ook te weten dat ramen ook spiegelen.

Meester Jos