Leven de ijsberen en Pinguïns samen? Alleen maar in de zoo, want ijsberen leven op de Noordpool en Pinguïns leven op de Zuidpool.

We leerden dat de Pinguïns eieren leggen. Dat de vader het ei uitbroedt en dat we de baby pinguïns kuikentjes noemen, zoals vogels, want pinguïns zijn vogels. De pinguïns kunnen niet vliegen maar glijden kunnen de pinguïns als de beste. De kleuters vonden het zeer leuk om als een pinguïn te stappen of te glijden. We hadden echte pinguïn talentjes.

Met de lege flessen maakten de vriendjes een pinguïn. Dit gebeurde in de klas van juf lien.
 In ons klasjes gaan de kleuters een prent van de  aarde in kleuren met ijsverf. Water en verf samengevoegd en in de diepvries gestopt tot ijsverf. Witte ijsverf is voor de sneeuw, blauwe voor het water en groen voor het landschap.

De sneeuw blijft bij ons uit, maar op de Noord- en Zuidpool is er nog altijd veel sneeuw, al zorgt de opwarming van de aarde ervoor dat er minder sneeuw is.  
Met of zonder sneeuw, koud of kouder! De Noord- en Zuidpool is een leuk thema om over te leren.

Meester Jos