Deze week gingen we verder met het thema licht en donker.
We hebben leren spelen met schaduwen.  Schaduwen veranderen als je het licht op een andere plaats houdt. Ze kunnen langer, korter, dikker en dunner worden
We hebben leren afstand meten met schaduwen. De kleuters kregen de opdracht om een toren te bouwen met blokjes, maar de toren moet even groot gemaakt worden als een getekende schaduw. Iedere toren maakten ze groter of kleiner zodat ze passen op de verschillende schaduwen. De schaduwen lagen verstopt in de klas. De zoektocht was even leuk als de torens vergelijken.

De kleuters mochten een voorwerp kiezen uit de klas en de schaduw ervan inkleuren. Gewoonlijk is de schaduw zwart, maar de kleuters vinden het toch leuker om kleuren te gebruiken.

Geblinddoekt en met blote voeten hebben we een voelparkoers bewandelt. We maakten het voor ieder vriendje donker en samen betraden ze het voelparcours. Ongelukken hebben we vermeden en plezier hebben we bereikt.

De kleuters leerden ook hun naam naschrijven op een lichtbak met zand. Sommige kleuters herkenden letters van hun eigen naam bij geschreven namen van andere vriendjes.

De kleuters vinden schaduwen leuk, maar in ons klasje loopt niemand in een schaduw van een andere.

Meester Jos