Wat nemen we mee als we naar opa en oma gaan. Koekjes niet want koekjes krijgen we genoeg bij onze grootouders.  
Met een klein toneelstukje hebben we ons projectweek geopend, eindigen doen onze vriendjes met een optreden voor de aanwezige ouders en grootouders.

Het waren drukke twee weken: versje aanleren, een dansje, knutselen, …. Maar voor opa en oma kunnen we allen wat meer.
Aan de hand van foto’s vertelden de vriendjes over hun grootouders. Ieder vriendje vertelde enthousiast over hun grootouders, maar niet iedereen noemt opa en oma. Sommige noemen pepe en meme, opie en omie,… Vele namen voor dezelfde liefhebbende familieleden.

We hebben spelletjes gespeeld: wat is ervan vroeger, wat is ervan nu? Een cassette was niet gekend door de vriendjes en eigenlijk ook niet zo oud, want anders is de meester ook al oud en is de meester oud? Ja, zeggen de vriendjes!

 In de projectweek werken we ook samen met de andere kleuterklassen. We hebben dan ook enkele workshops gehouden in het thema. Op donderdag  hebben we samen geknutseld, getekend en gesport als opa. De dinsdag  hebben we gebakken, geweven en een hartje gemaakt van kralen zoals oma.

Meester Jos