We werken deze week over vaderdag. Het begon met een verhaal nl: ik hou van mijn papa. In de werkhoek gingen we druk aan het werk aan ons cadeautje voor papa. Wat het wordt, blijft ook nu nog even een verrassing. In de kring leerden we een versje aan over papa.

Maar we leerden ook dat we allemaal, ook mama en papa, eerst een baby waren. We leerden 4 prenten in de juiste volgorde leggen: baby, jongen, papa en opa. Maar ook baby, meisje, mama en oma.

Om de woordenschat van deze week in te oefenen, speelden we een leuk spelletje in de kring. Op de tafel stond een belletje. We kregen allemaal 1 kaartje met een afbeelding van: papa, mama, kindje, hamer, auto, voetbal, hemd of een brandweerman. Twee kindjes hadden telkens hetzelfde kaartje. Juf zegt een woord en de 2 kindjes met de juiste afbeelding proberen om het eerst op het belletje te duwen.

Dezelfde kaartjes gaan ook in onze geluidenmuur waar ze tijdens hoekenwerk kunnen beluisterd worden.