Op maandag had juf Lien een schatkist mee die ze gevonden had op zolder. Samen bekeken we wat er allemaal in zat en van wie de schatkist zou kunnen zijn. Uiteindelijk konden we raden dat de schatkist van een ridder of prinses kon zijn. Dat werd dus ons nieuwe thema.

We mochten spullen mee brengen over het thema en ook verkleedspullen van een ridder of een prinses. Dat mogen we dan aandoen tijdens hoekenwerk. We luisterden al naar een verhaal waar we op zoek moesten naar de koning. In de kring moesten we schilden na leggen waarbij de kleur en het voorwerp op het stukje juist moest zijn.

Tijdens hoekenwerk konden we in een klein groepje een spel spelen over lettergrepen. We klapten de lettergrepen van de thema woorden en mochten evenveel treden van de ladder omhoog. Bij een ander spel had de draak grote honger en moesten we een lijstje afwerken waarop stond hoeveel eieren, botten of vis de draak mocht krijgen.

Het thema spreekt de kinderen enorm aan dus we gaan hier nog zeker een week mee door.

rbt
rbt
rbt
rbt