Juf Lien en ikzelf hadden in het weekend iets raars gevonden in onze tuin. Samen met de kinderen bekeken we hoe het eruit zag en dachten we na wat het was. Het bleek een ruimteschip te zijn. Zo startte onze nieuwe thema. Daarna dachten we samen na over wat we al weten over de ruimte. Ruimtewezentje Paxi leerde ons wat er allemaal te zien is in de ruimte.

Op het digi- bord bekeken we wat een astronaut is en wat hij allemaal kan. We mochten van juf Nele en juf Jessie een wereldbol lenen zodat we die eens goed konden bekijken. We weten nu al het verschil tussen de maan, de zon, de sterren en de planeten. In de kring speelden we al een taalspel met de nieuwe woorden van het thema en een memoryspel. Volgende week werken we verder over de ruimte en zullen we ook ons eigen ruimtetuig, raket of sterrenkijker maken.

Met het mooie weer deze week konden we eindelijk weer met allerlei speelgoed spelen tijdens de speeltijden. Superleuk!!!

rbt