We startten onze eerste projectweek met het bekijken van korte toneeltjes. De juffen speelden een situatie na zoals: ruzie maken, elkaar pijn doen, verliefd zijn, nerveus en kalm spelen, jaloers zijn op een nieuwe knuffel en verlegen zijn als nieuwe kleuter in de school. Na ieder toneeltje werd er besproken wat er gebeurde en hoe de juffen zich voelden.

In de namiddag werd het verhaal van het kleurenmonster verteld aan de hand van het boek en de knuffelmonsters. Ieder monster heeft een kleur: blije monster is geel, verdrietige monster is blauw, bange monster is zwart, boze monster is rood, kalme monster is groen en het verliefde monster is roze. Verder deden we al heel wat spelletjes waarbij de gevoelens centraal staan. We houden het niet alleen bij de 4 basisgevoelens maar praten ook over: verlegen, jaloers, verveeld, troosten, enz… .

Na het verhaal van Draakje ‘Vurig’ dat vuur spuugt als hij boos is, hadden we een gesprek (ook adhv prentjes) wat je allemaal kan doen als je boos bent. Volgende week werken we verder over de gevoelens.