Vorige werkten we rond vormen en leerden we dingen wegen. In de zaal mochten we eerst zelf voelen wat er zwaar en licht was: een volle fles verf of een halfvolle, een plastiek stoel of een houten stoel, … . Daarna gingen we dingen wegen met de weegschaal: het zwaarste gaat omlaag en het lichtste gaat omhoog.

Deze week werkten we rond het thema speelgoed. We hielpen zwarte piet om de zak te vullen volgens een lijstje. We moesten het juiste aantal speelgoed in de zak leggen. Onze taal- en leeshoek is aangevuld met allerlei lettertjes en kaarten met onze naam erop. We proberen al om onze naam na te leggen. Foutjes maken mag natuurlijk wel nog. We krijgen stilaan interesse in letters.

In de zaal leerden we het verschil tussen een hoge klank= ping (witte smiley) en een lage klank= pong (zwarte smiley). De juf speelde ook een reeks met hoge en lage klanken en wij moesten raden welke reeks er gespeeld werd. Verder schilderden we met waterverf en zongen we sinterklaasliedjes.