Deze week hebben we in de klas veel geleerd over huisdieren. We hebben het gehad over drie populaire huisdieren: honden, konijnen en poezen. Het was een leerzame en creatieve week, waarin we veel leuke dingen hebben gedaan.

We hebben ons eigen huisdier geschilderd. Iedereen mocht kiezen welk dier ze wilden schilderen, en de resultaten waren leuk om te zien! Sommige kinderen kozen voor een hond, anderen voor een poes. Het was mooi om te zien hoe verschillend de tekeningen waren, maar toch herkenden we de huisdieren erin.

Ook hebben we een leuke taalactiviteit gedaan. We gingen op zoek naar welk huisdier de langste  geschreven naam heeft. We hebben  verschillende dieren op genoemd en vergeleken om te ontdekken welk woord het langst is!

Op donderdag vierden we letterdag. De letter van de dag was de K, dus we hebben veel gewerkt met woorden die met een K beginnen, zoals “konijn”. We leerden over de klank van de K en experimenteerden met de letter K op verschillende manieren.

We hebben ook over evenveel geleerd aan de hand van een 1-1 relatie. We hebben zelf botten gemaakt met plasticine en die botten maakten we evenveel keer als er hondjes waren. Zodat er evenveel honden als botten waren. Wiskunde en knutselen hand in hand is veel leuker.