Blog Image

Tweede kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

projectweek: Griezelen

Uncategorized Posted on 17 oktober 2024 16:50

Bij ons in de klas hangt er een spannende sfeer, want op donderdag 24 oktober houden we een griezelfeestje! De kleuters hebben volop meegeholpen om dit feest helemaal speciaal te maken. Iedereen mag hun verkleed kledij meenemen en we hebben samen al heel wat enge en grappige personages ontdekt: vampieren, mummies, heksen, spinnen, pompoenen, zombies, vleermuizen, spoken en skeletten!

Tijdens het feestje zullen we niet alleen verkleed zijn, maar ook dansen! Elke griezel heeft zijn eigen lied en de kleuters kunnen niet wachten om te laten zien hoe goed ze op die muziek kunnen bewegen. Het wordt een feestje vol dansende spookjes en zwaaiende skeletten!

In de aanloop naar het feest zijn we ook creatief bezig geweest. Bij een knutselactiviteit hebben de kleuters spoken een eigen outfit gegeven. Ze knipten stukjes stof en gaven de spookjes zo een bijzondere look. Het was superleuk om samen met de kinderen te werken aan hun spookjescreaties!

De kleuters hebben ook hun eigen uitnodiging voor het feest bedacht en gemaakt. Iedereen heeft eraan meegeholpen en we zijn erg trots op het resultaat. De uitnodigingen zijn net zo griezelig als het feestje zelf gaat worden!

We hebben geƫxperimenteerd met stop motion, de kleuters maken zelf een stop-motion filmpje, met heel veel geduld. De filmpjes worden later op de blog geplaatst.

Op vrijdag 25 oktober nodigen we jullie allemaal uit op ons forum, waar je alles kunt zien wat we hebben geleerd en gemaakt. Het wordt een griezelig leuk feestje vol creativiteit, muziek en plezier!

We hopen jullie daar te zien… als je durft!

Nog foto’s van de kermis!



huisdieren week 2

Uncategorized Posted on 10 oktober 2024 19:08

Vorige week hebben we huisdieren gezien die gekender zijn; zoals hond, konijn en kat. Deze hebben een gemeenschappelijk gegeven dat ze zoogdieren zijn, de baby komt vanuit de buik. Deze week hebben we geleerd over huisdieren waarvan de babydiertjes niet uit de buik komen. We ontdekten dat papegaaien en vissen bijvoorbeeld eieren leggen!

We zijn donderdag op bezoek geweest bij de dierenarts. Ze zagen hoe een dierenarts werkt, met veel dank aan dierenarts Karin Cobbaert. Het was een leerzame en leuke namiddag. De kleuters hebben samen met de dierenarts een (teddy)beer mogen helpen met de bevalling. Eerst onderzochten ze de buikpijn van de beer en de beer had teveel snoepjes gegeten. Daarna hebben we geholpen met de bevalling en het verzorgen van de baby.

De kleuters hebben zelf een vragenlijst opgesteld om ons thema te kiezen. Ze wilden weten wat huisdieren eten, waar ze slapen, en hoeveel hondenkorrels ze eten… Nu dat we op het einde van het thema zijn kijken we samen dat of de vragen zijn opgelost.

Met speelgoedfiguren oefenden de kinderen wiskundige begrippen zoals “voor”, “naast”, en “tussen”… Bijvoorbeeld: de kat staat op het dak. Een speelse manier om ruimtelijk inzicht te krijgen!

We hebben bakjes met hondenkorrels gesorteerd van zwaar naar licht. De kinderen leerden hierdoor spelenderwijs over gewicht en volgorde.



Huisdieren!

Uncategorized Posted on 3 oktober 2024 19:51

Deze week hebben we in de klas veel geleerd over huisdieren. We hebben het gehad over drie populaire huisdieren: honden, konijnen en poezen. Het was een leerzame en creatieve week, waarin we veel leuke dingen hebben gedaan.

We hebben ons eigen huisdier geschilderd. Iedereen mocht kiezen welk dier ze wilden schilderen, en de resultaten waren leuk om te zien! Sommige kinderen kozen voor een hond, anderen voor een poes. Het was mooi om te zien hoe verschillend de tekeningen waren, maar toch herkenden we de huisdieren erin.

Ook hebben we een leuke taalactiviteit gedaan. We gingen op zoek naar welk huisdier de langste  geschreven naam heeft. We hebben  verschillende dieren op genoemd en vergeleken om te ontdekken welk woord het langst is!

Op donderdag vierden we letterdag. De letter van de dag was de K, dus we hebben veel gewerkt met woorden die met een K beginnen, zoals “konijn”. We leerden over de klank van de K en experimenteerden met de letter K op verschillende manieren.

We hebben ook over evenveel geleerd aan de hand van een 1-1 relatie. We hebben zelf botten gemaakt met plasticine en die botten maakten we evenveel keer als er hondjes waren. Zodat er evenveel honden als botten waren. Wiskunde en knutselen hand in hand is veel leuker.