We zijn gestart met een kringgesprek waarin de Vriendjes deelden, waar ze wilden over leren. Er werd gekozen voor het thema huisdieren. We starten volgende week met dit thema.
De kleuters mochten ook vragen stellen over huisdieren, zoals: Hoeveel eten ze? en Waar slapen ze? Deze vragen zullen we samen beantwoorden door verschillende activiteiten en ontdekkingen tijdens ons thema.

De afgelopen weken hebben we ons in de tweede kleuterklas volledig ondergedompeld in het boeiende thema kleuren en vormen.

Tijdens verschillende activiteiten leerden de kleuters spelenderwijs kleuren en vormen sorteren. Met kleurrijke blokken, speelobjecten en prenten mochten ze zelf uitzoeken welke voorwerpen bij elkaar horen. We ontdekten hoe leuk het kan zijn om bijvoorbeeld alle rode blokjes samen te brengen of de gele cirkels te scheiden van de gele vierkanten. Dit soort oefeningen helpt niet alleen bij het logischdenken, maar ook bij het ontwikkelen van rekenvaardigheden, zoals het herkennen van patronen.

Naast het sorteren van vormen, gingen we ook aan de slag met het nadoen van vormen. De kleuters probeerden grote en kleine vierkanten, cirkels en driehoeken na te maken met hun lichaam. Ze tekenden ook vormen op een tekenbord. Meerdere vormen samen kunnen ook personen of voorwerpen worden. Zo leerden ze vormen op een speelse en actieve manier herkennen en benoemen.

We hebben ook onze eerste letter aangeleerd. De letter S! We hebben deze op verschillende manieren aangeleerd; via voorwerpen, knutselactiviteit, plasticine en werkblaadjes. De kleuters mochten vrij kiezen.

Meester Jos