Vorige week hebben we kleuren verkend, deze week stond helemaal in het teken van vormen! We hebben kennisgemaakt met vier basisvormen: het vierkant, de cirkel, de rechthoek en de driehoek. Natuurlijk hebben we op allerlei leuke manieren geleerd om deze vormen te herkennen.

In de klas begonnen we met een gezelschapsspel waarbij we de verschillende vormen moesten benoemen.

We hebben ook zoektocht gehouden! Zowel binnen als buiten gingen we op zoek naar zoveel mogelijk vormen. Binnen vonden we bijvoorbeeld vierkante boeken, ronde borden en rechthoekige blokken. Buiten kwamen we ook allerlei vormen tegen, zoals verkeersborden in de vorm van een driehoek of cirkel. Het was spannend om te zien hoeveel vormen we konden vinden in onze omgeving!

Door het goede weer hebben we ook buiten gespeeld en genoten, we sprongen in de juiste vorm. Met stoepkrijt tekenden we grote vierkanten, cirkels, rechthoeken en driehoeken op de grond. Om de beurt moesten we springen naar de vorm die werd opgeroepen – een spel vol actie en plezier!

Als afsluiting hadden we een knutselactiviteit. We maakten allerlei voorwerpen door de verschillende vormen te combineren. Zo ontstonden er huizen, bomen, bloemen en zelfs robots. Met vierkanten, cirkels, rechthoeken en driehoeken kun je dus de leukste creaties maken!

Meester Jos