Blog Image

Tweede kleuter - De Kleine Boomgaard

Een beetje uitleg over deze blog

Op de website ( basisschoolkuurne.be) kan je alles vinden omtrent De Boomgaardschool te Kuurne.
Per klasje hebben wij echter ook onze eigen blog waar we allerhande nieuwtjes en weetjes zullen posten die we aan de buitenwereld te vertellen hebben.
Kom hier alvast af en toe eens een kijkje nemen om zo op de hoogte te blijven van wat er reilt en zeilt in de 3e kleuterklas.

Kleurtjes in de klas!

Uncategorized Posted on 12 september 2024 16:55

Kleuren spelen een grote rol in de wereld van kleuters. Ze trekken hun aandacht en zijn een belangrijk onderdeel van hun leerervaring. In de kleuterklas zijn er veel mogelijkheden om kinderen op een speelse manier kennis te laten maken met kleuren.

Een van de leukste activiteiten is het mengen van kleuren. Kinderen ontdekken al snel dat wanneer ze twee kleuren mengen, er een nieuwe kleur ontstaat. Zo wordt rood en blauw samen paars, en blauw en geel vormen groen.

Naast kleuren mengen, is een kleurenspeurtocht in de klas een spannende manier om kleuren te ontdekken. Door elk kind een kleurkaartje te geven, kunnen ze op zoek gaan naar voorwerpen in de klas die dezelfde kleur hebben. Dit stimuleert niet alleen hun waarnemingsvermogen, maar helpt ook bij het leren herkennen en benoemen van kleuren. Na de speurtocht kunnen de kinderen samen de verzamelde voorwerpen bekijken en bespreken welke kleuren ze hebben gevonden.

Een ander belangrijk aspect van leren is sorteren, en dat kan perfect met kleuren. Dit is een leuke activiteit die hen helpt bij het ontwikkelen van hun logische denkvaardigheden.

Een kleurenwandeling buiten de klas biedt de perfecte gelegenheid om de omgeving op een nieuwe manier te verkennen. Tijdens een wandeling door de school krijgen de kinderen de opdracht om voorwerpen te zoeken die dezelfde kleur hebben als hun kleurkaartje. Dit moedigt hen aan om goed te kijken naar de wereld om hen heen en kleuren in de natuur en hun omgeving te ontdekken.

Door met kleuren te spelen, te zoeken en te sorteren, leren kleuters op een speelse manier over de wereld van kleuren. Ze ontdekken niet alleen hoe kleuren werken, maar ontwikkelen ook belangrijke vaardigheden zoals waarnemen, vergelijken en logisch denken. Het werken met kleuren in de kleuterklas is niet alleen leerzaam, maar vooral heel leuk!

Meester Jos



Gelukkige verjaardag Karam!

Uncategorized Posted on 12 september 2024 16:53


Gelukkige verjaardag Taranvir!

Uncategorized Posted on 12 september 2024 16:52


Welkom in de klas!

Uncategorized Posted on 5 september 2024 19:24

De eerste week in de tweede kleuterklas is altijd een spannende tijd, vol nieuwe ervaringen en ontdekkingen. Na een lange vakantie is het voor de kinderen weer even wennen aan het schoolritme, maar gelukkig maken we er samen een leuke en leerrijke tijd van.

Deze week hebben we de verschillende hoeken van de klas verkend. De kinderen konden spelen en ontdekken in de bouwhoek, waar ze torens bouwden en hun creativiteit de vrije loop lieten. In de leeshoek bladerden ze door kleurrijke prentenboeken, en in de poppenhoek konden ze hun fantasie de vrije loop laten en rollenspellen spelen, enz… Het ontdekken van al deze verschillende hoeken helpt de kinderen om zich thuis te voelen in de klas en bevordert hun zelfstandigheid.

Naast het verkennen van de hoeken hebben we ook samen de klasregeltjes besproken. In een speelse sfeer hebben we geleerd over het belang van opruimen, elkaar helpen en samen spelen. Allemaal om van ons klasje een fijne plek te maken.

We hebben deze week ook de jarigen van augustus gevierd!

Al met al was het een geslaagde eerste week waarin de kinderen op een speelse manier hun weg vonden in de tweede kleuterklas. We kijken ernaar uit om de komende weken nog meer te leren en te groeien!

Meester Jos



Gelukkige verjaardag Djazz!

Uncategorized Posted on 5 september 2024 19:24