In de drie weken dat we gewerkt hebben rond het thema ruimte, hebben we veel gewerkt, maar we hebben eigenlijke maar een heel klein deeltje van het wijde universum verkend.
Ons ruimteschip landde op de laatst bekende planeet van ons zonnestelsel: Neptunus. We hebben alle planeten, inclusief hun manen, onderzocht. Het was een lange maar boeiende reis door de ruimte, waar we veel van hebben geleerd. Hoewel we nog niet alle planeten, sterren en manen volledig herkennen, kennen we nu wel de belangrijkste. De zon, de aarde en onze eigen maan, de Maan, zijn nu vertrouwde objecten.

Als knutselwerkje hebben we zelf de zon, aarde en maan “gemaakt” en ingekleurd, sommige zelfs met een kleurrijke fantasie. De vriendjes hebben geleerd om de planeten van groot naar klein te rangschikken en begrijpen nu dat de zon verder van de aarde ligt dan de maan. Het knutselwerkje is ontworpen zodat de vriendjes nooit zullen vergeten dat de maan rond de aarde draait en de aarde rond de zon.

Aan het begin van het thema hebben de vriendjes verschillende vragen gesteld over het thema ruimte. Tijdens onze reis door de ruimte hebben we heel veel van deze vragen kunnen beantwoorden.

Meester Jos