Deze week hebben we onze reis door de ruimte voortgezet. Op maandag hebben we naar sterren en sterrenbeelden gekeken. We hebben ontdekt dat sterren, zoals onze zon, eigenlijk grote zonnen zijn en dat onze zon in vergelijking met de andere sterren een kleine ster is. Het feit dat er een Melkweg bestaat, zorgde voor een glimlach onder de vriendjes. Tevens hebben we geleerd dat er talloze sterren zijn die vergezeld worden door planeten.

Vervolgens zijn we ons zonnestelsel gaan verkennen. Stap voor stap leren we over de planeten die deel uitmaken van ons zonnestelsel. We zijn begonnen met de planeet Mars, ook bekend als de Rode Planeet. Samen met Paxi hebben we Mars leren kennen, inclusief de huidige activiteiten van mensen daar en wat ze in de toekomst van plan zijn.

Daarna hebben we Venus en Mercurius van dichterbij bekeken, maar niet te dicht, gezien de extreme hitte op deze planeten.

We hebben ook de afwerking van ons ruimteschip voltooid, waarmee de vriendjes fantastische denkbeeldige reizen kunnen maken in hun eigen fantasierijke ruimte ervaringen.

Daarnaast hebben we wiskundige oefeningen gedaan, zoals het aanvullen van ruimtevoorwerpen, zodat we er in totaal 6 hebben. De vriendjes hebben ook hun bouwkunsten getoond door een raket te demonteren en vervolgens weer op te bouwen.

De ruimte is enorm en er valt nog veel meer te ontdekken. Daarom zetten we volgende week onze ontdekkingsreis door de ruimte voort.

Meester Jos