We storten ons als een raket de kosmos in met ons nieuwste thema. Deze week gaan we op ontdekkingsreis door ons zonnestelsel, begeleid door Paxi, de alien, die ons stap voor stap meeneemt op deze intergalactische reis.

Op maandag hebben we de ruimte verkend aan de hand van boeiende filmpjes van Paxi. Daarnaast hebben we ons verdiept in de fascinerende wereld van raketten en satellieten.

Op dinsdag hebben we de aarde van dichtbij bekeken, waarbij we ontdekten dat onze planeet niet alleen om de zon draait, maar ook om zijn eigen as. We hebben geleerd hoe bewegende platen bergen vormen en hebben ons verwonderd over de traag voortschrijdende, maar intense hitte van de lava uit vulkanen, die zelfs warmer is dan kokend water.

Woensdag en donderdag stonden in het teken van de zon en de maan. We hebben begrepen waarom de maan soms een halve maan is en soms vol, en we hebben ontdekt wat de oorzaak is van het afwisselende ritme van dag en nacht.

Als knutselactiviteit mochten onze vriendjes hun eigen ruimteschip bouwen. De meester toonde verschillende raketontwerpen, maar onze vriendjes ontplooiden hun creativiteit volledig door unieke ruimteschepen te creƫren. Op de knutseltafel lag een scala aan materialen waaruit de vriendjes vrij konden kiezen, en met instructies zoals op, naast, onder, voor, en achter, vertelden ze de meester waar de verschillende onderdelen moesten worden bevestigd.

Donderdagnamiddag hebben we thema de ruimte eventjes aan de kant gelaten en zijn we de sneeuw gaan trotseren. De vriendjes hadden een heel leuke namiddag!

Meester Jos