We zijn het jaar 2024 met koude voeten en handen gestart, maar gelukkig dragen we elkaar een warm hart toe!

De week begon zonder specifiek thema, maar de vriendjes hadden de keuze uit drie verschillende onderwerpen waarin ze geïnteresseerd zijn: huizen in de versie van de drie biggetjes, het verkeer en de ruimte. Na een stemming kozen de meeste vriendjes voor het thema ruimte.
Ze mochten vragen bedenken over dit onderwerp, en na een nachtje erover slapen kwamen ze met enkele vragen die we de komende weken op een speelse en educatieve manier zullen proberen te beantwoorden.

We hebben ook geleerd over het samenstellen van woorden, zoals bijvoorbeeld “voetbal”; voetbal bestaat uit de woorden “bal” en “voet”. De meester gaf de vriendjes een afbeelding van een voetbal, en vervolgens moesten ze in de zaal een afbeelding van een bal en een afbeelding van een voet gaan zoeken. Dit deden we ook met andere woorden.

Voor wiskunde hebben we een actieve benadering gebruikt. De kleuters kregen de opdracht om voor, achter, naast, op, tussen, onder de bank te gaan staan. Sommige vriendjes voerden deze opdracht supersnel uit.