Vorige week bezochten en bespraken we diverse daken, zowel schuine als platte. We overwogen de uitdaging voor Sinterklaas en zijn Pieten om soepel op daken te kunnen klimmen. Bij slecht weer zagen we op een foto van vorige week dat Sinterklaas zelfs een hoogtewerker kon gebruiken. Een vriendje stelde een interessante vraag: “Horen de kinderen Sinterklaas en Zwarte Piet niet lopen op de daken?” Samen met de vriendjes zijn we op onderzoek gegaan.

We liepen eerst op banken en merkten op dat bij langzaam wandelen het geluid bijna onhoorbaar was. Maar we stootten op een ander probleem, want bij snel wandelen maakten we wel geluid. Aangezien de Pieten veel huizen moeten bezoeken, moeten ze snel kunnen wandelen/lopen. We brainstormden over hoe we konden helpen en kwamen tot de beslissing om geluiddempende zolen te ontwikkelen.

Voordat we met ons onderzoek begonnen, wisten we niet welke schoenmaat Sinterklaas en Zwarte Piet hadden. Ze wisten wel dat hun schoenmaat groter was dan die van de vriendjes. Er werd besloten om de schoenmaat van de meester te gebruiken, want beter te groot dan te klein. De vriendjes namen de omtrek van de meester zijn schoenen en zo kregen we de afmetingen van een schoenzool.

Nu kunnen de tests beginnen en starten we onze zoektocht naar de meest effectieve geluiddempende schoenzool.

Meester Jos