Op maandag kwam Sinterklaas op bezoek en vertelde ons dat er alleen maar brave kindjes zijn!
Tussen het vele dansen en zingen sprak Sinterklaas ook lovende woorden over onze vriendjes. Ze ontvingen allemaal een zakje lekkernijen. De klas kreeg bovendien cadeaus van Sinterklaas: een autobaan en drie gezelschapsspelletjes.
De vriendjes konden niet wachten om ermee te spelen.

De vriendjes werkten ook verder aan de zolen. Deze zolen lopen heel zacht, en zwarte Piet gebruikt ze op het dak zodat niemand zijn stappen hoort.

De vriendjes leerden verschillende woorden over het thema Sinterklaas aan de hand van kaarten. We speelden een spelletje met rijmwoorden. De meester verspreidde de kaarten in de zaal en noemde een woord. De vriendjes renden zo snel mogelijk naar het themawoord dat rijmde op het genoemde woord.

Op dinsdagochtend gingen we naar een toneelstukje in de Kubox in Kuurne. Het was een grappig en leuk toneelstuk over een koning en koningin. Het was een zeer plezierige ervaring voor de vriendjes, die zich helemaal inleefden in de wereld van het verhaal. Sommige kleuters wilden het zelfs nog een keer zien.

Meester Jos