Na het knutselen voor onze mama’s knutselden we deze week voor onszelf. We konden kiezen om een schild of een prins(ses)enhoed te maken. Eerst hebben we de vorm beschilderd en daarna nog bekleefd met allerlei materiaal.

We luisterden naar het verhaal van ridder Milan die leerde hoe hij stoer kon zijn. Met een groepje speelden we het spel van de spin: de spin blijft rustig tot ze boos wordt omdat we teveel kriebelbeestjes afnemen. De draaischijf geeft aan hoeveel beestjes we mogen nemen, we proberen het aantal te zien zonder tellen. Op het digi-bord kwamen we nog wat dingen te weten over ridders en prinsessen via een programma op schooltv: koekeloere.

Om ons thema af te sluiten, experimenteerden we met allerlei muziekinstrumenten en met de tegenstellingen: luid-stil, snel-traag, hoog-laag en muziek-geen muziek. Na het experimenteren kozen we uit een 10-tal instrumenten het instrument dat het best past bij: de ridder, de prinses, de draak, de ophaalbrug, …. .