Na de kerstvakantie zijn we er direct ingevlogen met het beluisteren van het verhaal: Kleine Pinguïn op ontdekkingsreis. Na het verhaal benoemden we samen de dieren die voorkomen in het verhaal. Op het digi- bord bekeken we hoe de dieren eruit zien, wat ze eten, hoe ze bewegen, … . Samen dachten we na over wat we allemaal kunnen doen rond dit boek: pinguïn knutselen/ kleuren, leren over de dieren, verhalen over pinguïns beluisteren, spelletjes en spelen met pinguïns, namaakijs/ sneeuw, namaakiglo’s, … .

In de kring dachten we na hoe ijs gemaakt wordt en of we dat zelf ook konden. We zochten enkele potjes bij elkaar, vulden ze met water en staken ze in de diepvries. De volgende dag hebben we het ijs waargenomen. Sommige kindjes dachten dat het ijs gelijk zou blijven als we het op de kast zetten. Dat hebben we gedaan maar het ijs werd opnieuw water.

Ook in de reken- en taalhoek werden aangepaste spelletjes bijgevoegd. In de poppenhoek kunnen we ons efkes pinguïn voelen door de pinguïnpakjes.

De bouwdoos die we van Sint kregen, vinden we heel leuk. We spelen er mee in de zaal zodat we veel plaats hebben.