Deze week bekeken we grote prenten van de badkamer en de slaapkamer. We zongen een liedje van ‘een grote steen’. Verder herhaalden we het verhaal van ‘het huisje dat verhuisde’ en bespraken we prenten die daarmee te maken hebben. Nu weten we goed het verschil tussen het platteland en de stad. Weten we wat verhuizen is, wat een gebouw is en weten we goed wat we op het platteland kunnen doen en wat we in de stad kunnen doen.

In de werkhoek werd er hard geknutseld aan ons ‘eigen’ huis. We knutselden een huis of een appartement. Juf kleefde de stukken aan elkaar met de lijmpistool. We mochten zelf kiezen hoe het eruit zag, hoeveel deuren en vensters er in zaten en in welke kleuren we het schilderden. Nadien bespraken we in de kring hoe onze huizen eruit zien.

Volgende week beginnen we aan ons eerste project van dit schooljaar. Dit wordt uitgewerkt samen met de 1ste en 3de kleuterklas.