Op maandag hadden juf Lien en juf Eveline een pop mee die wel 7 pleisters op haar lichaam had. Ze had zich dus wel erg pijn gedaan. We noemden alle lichaamsdelen op waar een pleister op lag. Zo startte ons nieuw thema: mijn lichaam/ ziek zijn op.

Bij een volgende oefening leerden we dat we 5 zintuigen hebben. Voelen is daar 1 van dus konden we met onze voeten een parcours volgen en nadien vertellen hoe het voelde. De volgende dag speelden we een hoorspel. Eerst luisterden we naar de geluiden en zochten de juiste prent erbij. Daarna zaten we per 2 samen en mochten we een schijfje op onze bingokaart met geluiden leggen als we het geluid hoorden.

We namen het lichaam waar en telkens konden we het opgenoemde lichaamsdeel op de juiste plaats leggen. Ook het gezicht werd waargenomen. Nadien tekenden we zelf alle deeltjes van ons gezicht. We deden ook opnieuw een ren-je-rot- spel waarbij we zo rap mogelijk naar het opgenoemde lichaamsdeel moesten lopen.

We sloten de week af met een lekkere pannenkoek.

rbt
rbt