Op maandag had meester Jos raadseltjes mee. Hij zei bvb: ik ben wollig en eet graag gras. Wij moesten raden wat dat was. Als we de 8 raadseltjes geraden hadden, kenden we ons nieuw project: de boerderij. Samen met de kleuters van K1 en K3 gaan we hierover 2 weken werken.

We namen de dieren: de koe, het paard, het varken, het schaap, de kip en het konijn waar. We leerden ook de jongen kennen van deze dieren. We luisterden ook naar het geluid dat ze maken en we deden de dieren zelf na met bewegingen en met geluid.

Verder luisterden we naar het verhaal: tik, tik, tik, hier ben ik. Het kuiken gaat op zoek naar een vriendje maar komt eerst allerlei andere dieren tegen. Sommige op 1 poot, 3 poten, 4 poten en zelfs sommige zonder poten. Verder tijdens de week beelden we het verhaal zelf uit.

Bij een andere oefening sorteerden we de dieren. De dieren van de boerderij werden in een stal gezet, de andere dieren die er niet bij hoorden, legden we opzij.

In de werkhoek beschilderden we een boerderijdier met de waterverf. Deze week werd er opnieuw volop geturnd. Bij meester Stijn leren we allerlei vaardigheden en behendigheden. Op de foto’s kan je ons aan het werk zien.