Deze week werken we niet rond een thema. We leren over zwaar, licht en even zwaar. Maar we werken ook rond vol, leeg en halfvol. Tijdens hoekenwerk kunnen we vrij experimenteren met een weegschaal en allerlei spullen om te wegen. Op een andere tafel kunnen we vrij experimenteren met maïs en allerlei schepjes en potten. We leerden ook dat we de bevindingen van wegen en meten in kolommen en grafieken kunnen onderbrengen.

Onze boekenhoek is omgebouwd tot taal- en schrijfhoek. Onze nieuwe boeken kunnen we daar volop inkijken. Maar we kunnen ook schrijven. Er liggen kaartjes met onze namen op zodat we die kunnen leren schrijven en met de lettertjes kunnen we ze na leggen.

In ons geluidenbord zitten rijmwoorden die we eerst in de kring samen beluisterd hebben. Tijdens hoekenwerk kunnen we die per 2 verder oefenen.

Volgende week starten we onze 2de project dat we samen met de klas van meester Jos en juf Lien uitwerken. Het blijft nog even een verrassing van wat het wordt.