We begonnen onze 2de indianenweek met de waarneming van het paard en de bizon. Met behulp van het schommelpaard van Sven en het digi- bord leerden we hoe ze eruit zien, wat ze eten en hoe ze bewegen. Verder werkten we ook aan de opdrachten die we moeten uitvoeren om een echte indiaan te worden. Op maandag was dat schoren zoeken, op dinsdag het water oversteken zonder een voet in het water te zetten en op woensdag leerden we de juiste vissen vangen. Via het spel: ‘ren je rot’ leerden we vorige week de nieuwe woordenschat van de indianen aan. Daarbij zegt juf een woord en lopen we naar de juiste prent. Deze week maakten we het moeilijker en moesten we lopen naar 2 kano’s, 5 zonnen of 3 dromenvangers. Na de eerste ronde riep juf enkel nog het getal van 1 tot 6.

We sloten ons thema af met een echte modeshow. We bekeken eerst beelden van een modeshow en dachten na wat we nodig hebben om zelf een modeshow te maken. We toonden trots allemaal ons indianenkleedje- of pak. Met onze indianenkleren dansten we nog eens de indianendans rond onze tipi’s. Onderaan dit bericht kan je ons filmpje bekijken van de sneeuwpret.

Prettige vakantie