Deze week leerden we wat een museum is en bekeken we foto’s van het museum voor natuurwetenschappen in Brussel. Daar is een hele afdeling met skeletten van dinosaurussen. Samen dachten we na over hoe we zelf een museum kunnen maken en wat we ervoor nodig hebben. Volgende week meer hierover. Via het digi- bord luisterden we naar het verhaal: de gigantosaurus. Op een ander moment konden we dino’s waarnemen in het filmpje:┬á https://youtu.be/czTQyUKAWKM. De kleuters waren heel geboeid door de bewegingen en het gebrul van de dino’s.

Vanaf deze week is er een nieuw hoekje in de klas geopend: de computerhoek. Hier kan telkens 1 kleuter een spelletje spelen waarbij het leren werken met de muis het belangrijkste is. Het is voor de meesten even wennen maar het lukt al aardig.

In de werkhoek beschilderden we allemaal onze geknutselde dinosaurus. Het werd een vrolijk, gekleurde bende.

Nog in de werkhoek stond er een knipoefening op het programma. De juiste handgreep voor de schaar wordt aangeleerd. Voor sommige nog wat moeilijk maar oefening baart kunst. De stukjes werden na het knippen op een dino gekleefd. We zijn nog erg enthousiast over het thema dus volgende week gaan we nog even door.

rbt