Deze week begonnen we met het bekijken van een prent van een kerstboom. We probeerden alles juist te benoemen: kerstboom, kerstbal, ster, slinger, pakjes, … . Ook bij een spel met het draairad werkten we met kaartjes waarop diezelfde woorden voorkwamen: kerstman, boom, kerstbal, slinger, kerstboom en ster. Hoe meer we werken met die woordjes, hoe rapper we alles juist kunnen benoemen. We luisterden naar een verhaal van Musti en de kerstman. Het was heel spannend want de kerstman was een zak met speelgoed kwijt. In de werkhoek schilderden we eerst een stam en de groene takken van onze kerstboom. Als dat droog was, mochten die versieren met allerlei mooie spulletjes. Het werden allemaal kunstwerken. We leerden al een versje voor op onze nieuwjaarsbrief maar wat het wordt, is nog even een geheimpje. Verder vulden we een matrix in. Daarbij moesten we rekening houden met de kleur van de kerstbal, de kerstboom en de ster.