We begonnen ons thema met een waarneming van de kleren van Sinterklaas en zwarte piet. Daarna werden de kleren (zonder muts van zwarte piet en mijter) in de poppenhoek gelegd en mochten we ons daarmee verkleden. Verder vulden we zakken van zwarte piet met speelgoed. Op de zakken stonden een aantal blokjes om aan te tonen hoeveel stukken speelgoed er in die zak mochten. Het spelletje konden we tijdens hoekenwerk ook verder spelen. We bekeken een grote prent waarop Sinterklaas en de zwarte pieten op de daken liepen. We vertelden wat er allemaal gebeurde.

In de kring bekeken we allerlei snoepgoed want dat is toch ook iets wat Sint ons brengt. We bekeken de vorm, de papiertjes, de kleuren enz… Daarna mochten we met zoutdeeg onze eigen snoep boetseren in de werkhoek. Eerst mochten we vrij experimenteren met deegrollen, stokjes, mesjes en kurken, om dan te komen tot het vormen van onze snoep.

In de zaal werkten we over hoge en lage klanken. De witte smiley was de hoge klank, de zwarte smiley de lage klank. Als we een klank hoorden, moesten we bij de juiste smiley gaan staan. We kijken uit naar de komst van de sint!!!