Maandag waren we allemaal super enthousiast om aan het project te beginnen. Vele kindjes hadden materiaal mee. We dachten eerst na waaraan we denken als we denken aan een huis. De juffen en meester speelden een klein toneeltje over de 3 biggen en de wolf. Uit dat verhaal leren we dat een stenen huisje het sterkste is. Op dinsdag wandelden we door enkele straten van Kuurne om huizen te bekijken. We zagen veel verschillende muren, daken, deuren, enz… .

Met alle materiaal dat we verzamelden, maakten we nieuwe hoeken in de zaal. Telkens mogen er van iedere klas enkele kinderen in die hoeken gaan spelen. We hebben een hoek met: allerlei dozen en plakband, allerlei kartonnen rollen en plakband, zandbakjes met vormpjes, stokjes en water, grote bouwblokken, grote bouwtegels en allerlei plastieken en metalen buizen. Het is superleuk om zelf te ontdekken hoe we met al dit materiaal een huis kunnen bouwen.

Ook in de hoeken van de klas wordt er volop gebouwd (zie foto’s). Volgende week gaan we nog een weekje door met dit project.