We luisterden deze week naar het verhaal: Stekels van een egel. De egel vond geen vriendjes omdat hij iedereen pijn deed met zijn stekels. Maar nadat hij het deed regenen met zijn stekels, waren alle dieren blij en werden ze vrienden.

In de werkhoek werkten we met klei. Dat voelt een beetje raar maar we vonden het toch leuk om te kneden, rollen, snijden, prikken, … met de klei en de stokjes, deegrollen, kurken en mesjes. Na het experimenteren vormden we met de klei: een egel, een paddenstoel, een boom of een blad. Als de klei droog is, schilderen we ons kunstwerkje nog met mooie kleuren.

We speelden in een klein groepje een bingospel met prentjes over de herfst. Juf toonde een prent en als die op onze kaart stond, mochten we een schijfje op de prent leggen. Wie het eerst de kaart vol had, was gewonnen.

Volgende week beginnen we aan onze eerste project dat samen met de kindjes van de 1ste en 3de kleuterklas uitgewerkt wordt.