Er kwamen weer volop spulletjes over wilde dieren mee naar de klas. Onze themakast werd te klein. Aan de draad in de klas hangen nu 3 slingerapen. Op het grote digi- bord keken we naar filmpjes van de wilde dieren. Zo konden we zien hoe ze bewegen en wat ze eten. In de kring sorteerden we de speelgoeddiertjes: in het ene hokje kwamen de wilde dieren en in het andere hokje kwamen de boerderijdieren te liggen. We bekeken ook gekke dieren zoals een vogel met een apenkop of een giraf met flamingokop. Daarna gingen we zelf aan het werk in de werkhoek om ons eigen gekke dier te schilderen. Een bijkomende opdracht was dat we zeker 2 kleuren moesten gebruiken. Het werden echte kunstwerken.

Verder bootsten we met z’n allen wilde dieren na in de zaal met geluid en bewegingen. Daarop volgden een mimespel: een kleuters beeldde een dier uit en de anderen moesten raden welk dier het was. Volgende week gaan we door met dit thema.