Verschillende kindjes van de klas brachten spulletjes mee over ons thema fruit. Ze vertelden erover in de kring en daarna kwamen de spulletjes op onze thema- kast. Er was ook een verhaaltje bij over een patatje en een peer die gingen trouwen. Nog in de kring speelden we een winkelspel. We kregen allemaal een kaartje met appels, peren of bananen op. Op de tafel bij juf lagen veel bananen, peren en appels. Met het kaartje gingen we winkelen bij juf. We moesten evenveel bananen, peren of appels kopen als op ons kaartje.

In de werkhoek beschilderden we een stuk fruit met verf in de juiste kleur en een spons. We mochten kiezen wat we schilderden. We moesten ook proberen om binnen de lijnen te schilderen.

Het verhaal van ‘Thomas en de worm’ was ook heel leuk om naar te luisteren. Zo leerden we dat wormen ook graag appels eten. Op donderdag mochten we zelf fruit eten want juf had een ananas, een mango en pruimen mee om te proeven. We bekeken eerst hoe het fruit eruit ziet aan de buitenkant en aan de binnenkant. Daarna mochten we lekker smullen.

Maandag beginnen we met een nieuw thema. Van juf mochten we eerst zelf eens vertellen waarover we willen leren. Enkele vriendjes van de klas zeiden: over hyena’s, olifanten, een auto of een trein. Juf zette de hyena’s en de olifanten samen in een groep en deed dat ook met de auto en de trein. Daarna gingen we stemmen. Het thema: wilde dieren kreeg de meeste stemmen. Dus vanaf volgende week werken we over wilde dieren.