Tijdens het thema: terug naar school leerden we vooral de klashoekjes en de afspraken kennen. Maar ook de kalenders die we iedere dag aanvullen, was voor ons nieuw. Het liedje van Plop, de dagen van de week helpt ons hier wel bij. In de kring speelden we al 3 sorteerspelletjes. We sorteerden volgens kleur, grootte en vorm. Bij het kimspel met voorwerpen uit onze boekentas vonden we het heel leuk dat juf telkens iets liet verdwijnen of verplaatsen. Wij hielpen dan de juf bij het terug plaatsen van de voorwerpen op de juiste plaats. De woorden naast, tussen en midden werden daarbij gebruikt.

In de werkhoek beschilderden we ons kenteken met waterverf. We leerden de doos waterverf op de juiste manier gebruiken. Verder leerden we tijdens een gevoelenskring de kleurenmonsters kennen. Ze hebben allemaal een andere kleur en voelen zich dus allemaal anders: blij, verdrietig, boos, bang, rustig en verliefd.

Vanaf donderdag begonnen we met de uitwerking van het thema fruit. Fruit is lekker maar vooral gezond.