Deze week werkten we rond drama want dat is ook kunst. We luisterden naar het verhaal: hap, slik, weg, … . Na het verhaal vertelden we waarover het ging, wie er allemaal in mee deed en welke gevoelens er in voor kwamen. Daarna maakten we een rolverdeling en speelden we stukje na stukje van het verhaal na. We filmden alles en het resultaat kan je zien op ons forum. In de kring leerden we ook dat kunstenaars ook beelden maken. Dus mochten we met klei een beeldje maken. Eerst maakte we de klei zacht met onze handen, daarna leerden we hoe we bollen of ‘worstjes’ moesten maken. Na het experimenteren dachten we na over welk beeldje we wilden maken. Het vormen van de beeldjes verliep goed en het werden mooie kunstwerken.

Een tweede werk maakten we op papier. We leerden eerst over verschillende lijnen: rechte, kromme, dikke en dunne lijnen. In de zaal lag een groot blad met plasjes verf erop. Met materiaal zoals: wc- rol, verfrol, auto’s, blokken, enz… probeerden we allerlei lijnen te maken door de verf. Het was een leuk project en we leerden veel over kunst.