Deze week speelden we een ganzenbordspel waarbij de kleine pinguïn via de ijsblokjes tot bij zijn mama moet geraken. Op zijn weg komt hij de dieren uit het verhaal tegen. Als we op een dier terecht kwamen, bootsten we het dier na met beweging en/ of geluid. We werkten ook aan onze oog- handcoördinatie bij het ijsbergspel. Daarbij moesten we de pinguïns in evenwicht op de wiebelende ijsberg zetten. Als we dit niet voorzichtig deden, dan vielen ze weer af.

In de kring luisterden we ook naar het verhaal: kleine pinguïn is zijn knuffel kwijt. Het verhaal gaat over elkaar helpen en we hebben dan ook in een gesprekje gepraat over hoe je iemand kan helpen.

In de werkhoek werd er druk geknipt aan de stukjes die nodig zijn om onze pinguïn af te werken. Het knippen gaat bij de meesten al een stuk beter.