Ons thema begon met het beluisteren van het verhaal en het meegebrachte materiaal te bekijken. In het verhaal komen enkele dieren voor. Dus op het digi- bord bekeken we de pinguïn, de ijsbeer, de zeehond, de walvis, de witte vos en de zeemeeuw. We leerden hoe ze bewegen, wat ze eten en waar ze leven. De juf bracht pinguïnpakken mee en we mochten die aan doen tijdens hoekenwerk in de poppenhoek. Verder in de kring speelden we het verhaal na. We kregen allemaal een rol en leerden wat we moesten doen of zeggen. De juf vertelde het verhaal en wij speelden de dieren na. Sommigen waren een beetje beschaamd en durfden nog niet zo goed maar na een tijdje lukte het beter.

In de werkhoek begonnen we aan het knutselen van een pinguïn. De grote vlakken stempelen we zwart met een spons.

Volgende week gaan we nog door met dit thema.