Deze week bekeken we verschillende klokken: hoe ze eruit zien, welk geluid ze maken en hoe ze werken. We lieten ook 4 verschillende zandlopers uitlopen en konden waarnemen of ze even vlug uitlopen. Tijdens hoekenwerk lieten we een keukenwekker aflopen om aan te geven wanneer we een ander hoekje mochten kiezen. Dat vonden we heel leuk.

In de kring leerden we de maandkalender kennen. Iedere dag mag het kindje van de dag een kruis zetten op de voorbije dag. Iedere maand heeft ook een prent die typisch is aan de maand: deze keer is dat een sneeuwman. Helaas heeft het nu nog niet gesneeuwd. Op onze daglijn brachten we een rode bol aan op gisteren en een groene bol op morgen. Iedere dag bekijken we nu wat voorbij is = gisteren en wat nog moet komen = morgen.

In de werkhoek knutselen we een klok, niet met cijfers maar met prentjes over ons dagverloop. Dat begint bij opstaan en eindigt met gaan slapen.

Volgende week werken we het boek: Kleine pinguïn op ontdekkingsreis uit.