Deze week werkten rond klankhoogte. Een hoge klank ‘ping’ werd voorgesteld als een witte smiley en de lage klank ‘pong’ werd voorgesteld als een zwarte smiley. De kleuters stapten tussen de smiley’s en wanneer ze een ping (triangel) hoorden, gingen ze bij een witte staan. Hoorden ze een pong (trommel) dan gingen ze bij een zwarte staan. Bij een volgende oefening speelde juf een reeks van ‘pingen’ en ‘pongen’ en moesten de kleuters de juiste reeks aan duiden die visueel gemaakt was op een strook papier. Dat bleek toch nog wat moeilijk te zijn.

In de werkhoek knutselden we ons eigen muziekinstrument. Het werd een ‘klepper’ in de vorm van een monstertje. Na deze 2 weken kennen we de instrumenten: piano, trompet, blokfluit, trommel, belletjes, gitaar en nog enkele meer. Het bespelen van de instrumenten was superleuk en kunnen we ook op de juiste manier. Volgende week beginnen we een nieuw thema. Nog even geduld voor wat het zal worden.