De volgende 2 weken werken we over de hulpdiensten: brandweer, politie en ziekenwagen. De kinderen van de klas brachten heel veel spulletjes mee over het thema. Onze kasten staan helemaal vol. In de kring mochten ze vertellen over hetgeen ze meebrachten. Op dinsdag mochten we een bezoek brengen aan de brandweer. We zagen alle brandweerwagens en kregen veel uitleg van de brandweerman. We konden ook het kostuum en de helm zien die ze dragen als ze gaan blussen. Op het eind mochten we even in de brandweerauto stappen. Het was superleuk.
In de werkhoek maakten we met rode, gele en oranje verf een groot vuur op ons blad. Het was wel speciaal want op ons blad met verf lag een plastiek. Met onze handen, een kurk en een stokje wreven we de verf open die onder de plastiek lag. Volgende week komt de politieman op bezoek en de week erna kunnen we een ziekenwagen bekijken.