We begonnen ons thema met een waarneming van bijen op het digibord. We konden zien hoe de bijen bewegen, wat ze in de bloemen doen en hoe we leven in de bijenkorf. In de werkhoek knutselden we allemaal een bijtje. In de kring speelden we een telspel: eerst rollen met de dobbelsteen en dan evenveel bijtjes in de bijenkorf leggen. Verder leerden we een liedje over de bijen waarbij we telkens de kleur van de bloem veranderden. In de computerhoek leren we via een eenvoudig spelletje werken met de computer en hoe we de muis moeten gebruiken. Tijdens hoekenwerk wordt er volop gebouwd. We leren dat we ook huisjes kunnen bouwen voor onze knuffels en bijtjes. We sloten ons thema af met een leuk spel samen met de andere klassen. We moesten samen werken om opdrachtjes uit te voeren en zo onze lieve bij ‘zoem zoem’ terug te vinden.