We werkten deze week rond het thema ziek zijn. We bekeken prenten over kindjes die ziek zijn of zich pijn deden. De ziekenwagen en dokterstas werd waargenomen. We luisterden naar het verhaal: Musti is ziek. Daarna stempelden de kindjes van 1ste kleuter overal stipjes op Musti. De kleuters van 2de kleuter schilderden zelf een ziekenwagen. Verder in de kring mocht Allysia op een groot blad liggen en juf tekende rond haar. Nu hadden we een grote tekening van een kindje. Nu konden we ons lichaam goed bekijken bij onszelf en op de grote tekning. We speelden ook een telspel met ‘pilletjes’, geen echte natuurlijk. Eerst rolden we met de dobbelsteen en dan mochten we evenveel ‘pilletjes’ in de fles kleven. Soms was ook de kleur van de pilletjes belangrijk.
Deze week was het gesneeuwd dus dat was dolle pret. We mochten ravotten in de sneeuw.