We begonnen ons thema over kriebelbeestjes met het vullen van een glazen bokaal met natte aarde uit onze tuin. De bokaal werd afgesloten en nu maar hopen dat er ook beestjes te zien zijn. En ja hoor, zelfs de eerste dag konden we al een klein kevertje zien rond kruipen in de aarde. Onze aanwezigheidskalender werd omgetoverd tot een kalender met allemaal beestjes. We nemen een kaartje, benoemen het diertje dat erop staat en kleven dat op de aanwezigheidskalender. In de werkhoek begonnen we al aan het knutselen van een kriebelbeestje. We kozen tussen een vingerpopje of een beestje geknutseld met een kartonnen bordje. Op het digi- bord bekeken we filmpjes van bijen, vlinders, wormen, spinnen, enz… . Zo konden we waarnemen wat die diertjes allemaal doen. De kleuters zijn heel enthousiast bij de uitwerking van dit thema. We gaan er natuurlijk nog even mee door.