Deze week werken we ons eerste project uit: ‘de kermis’ omdat het kermis is dit weekend in Kuurne. De hele week werken we samen met de kleuters van de ‘Julesklas’ en de ‘Winnie de Poohklas. We begonnen met een waarneming van de kermisattracties op het digi- bord en een verhaal: Anna naar de kermis. In de klas zijn enkele hoeken aangepast want in de watertafel kunnen we nu eendjes vissen. In een ander hoekje kunnen we bekers omgooien met kleine balletjes. In de kleuterzaal bouwden de juffen een echte draaimolen en om de beurt mogen we met de fietsen de draaimolen laten draaien. Samen speelden we ook een lunaparkspel: daarbij mogen we met een blinddoek aan, het juiste speelgoedje zoeken. We keken ook al naar tik- tak (nagespeeld door juffen). Eerst kijken we goed wat er allemaal gebeurd en daarna vertellen we via vraagjes wat we zagen.
Er volgen deze week nog veel leuke activiteiten maar daar vertel ik over in een volgend bericht.