Deze week leerden we werken met de kalenders in de klas: de weerkalender, aanwezigheidskalender en de dag- en weekkalender. Iedere dag wordt er een kindje van de dag gekozen en dat kindje mag helpen bij de juf om de kalenders aan te passen. In de kring bekeken we verschillende prenten over de klas en de speelplaats. Daarbij vertelden we wat de kinderen in de klas of speelplaats doen. Verder speelden we een memoryspel met prentjes van Nellie & Cézar. Bij sommige vriendjes lukt het al redelijk goed om te onthouden waar de kaartjes liggen. In de werkhoek schilderden we Nellie & Cézar met waterverf en we kleurden een tekening met ons eigen kenteken. Nog in de werkhoek bestempelden we allemaal een bloemblaadje. Alle bloemblaadjes samen vormden een grote zonnebloem. We gingen ook al een eerste keer zwemmen. Foto’s van het zwemmen kan je hier volgende week bekijken. Volgende week werken we rond het thema ‘fruit’. Want fruit is heel gezond.