Na de vakantie begonnen we onze week met het kiezen van een nieuw thema. Uit de ideeën: baby, boerderij, vijver, dierentuin en dieren van de zee had het thema ‘dierentuin’ de meeste stemmen. We gingen al direct op zoek wat we allemaal konden doen en maken over de dieren van de dierentuin. Het thema kwam direct tot leven want onze klas veranderde in een jungle. In de bouwhoek konden we met rollen hokken en een dierentuin bouwen voor de grote knuffeldieren. Het thema spreekt de kleuters enorm aan en ze begonnen dus ook spontaan in de kleine bouwhoek dierentuinen na te bouwen. Na het waarnemen van de olifant, aap en tijger schilderden we de dieren met waterverf. De dieren moesten geschilderd worden in de juiste kleur. Na de waarneming van de giraf, slang en leeuw knipten we de dieren uit gekleurd papier. We knipten ook vlekjes en manen om de dieren te versieren. Volgende week gaan we nog verder met dit thema want we hebben nog veel ideeën om te leren en werken.